dimarts, 26 de març del 2013

Symbaloo, marcador social



Symbaloo és una eina molt pràctica per organitzar i classificar les pàgines web que visitem a sovint.

L'aplicació ens permet crear un escriptori virtual funcional, amb diferents amb seccions que contenen enllaços. Crear un escriptori virtual facilita l'accés a la informació que visitem sovint. A més, Symbaloo té una interfície clara i intuïtiva. També ens permet compartir els nostres webmixes, grups d'enllaços, amb tothom o amb aquells que desitgem.




Com utilitzar Symbaloo


Ens registrem en la pàgina de  Symbaloo. Accedim al nostre compte i veurem tres pàgines o "webmix" que ens apareixen per defecte: Escriptori, Notícies i Feeds.
Per afegir nous webmix, fem clic a la pestanya  +  situada al final dels webmix. En la pestanya d'opcions (OPTIONS) situada a la part superior podem configurar aquest al nostre gust. Si el que ara volem és eliminar el webmix, punxem sobre la icona REMOVE.

Per afegir un enllaç fem clic sobre un quadrat buit i ens pregunrta si desitgem crear-lo o buscar-lo. Per crearlo, escrivim la URL, seleccionem el color, el títol, la matge en miniatura, etc Si desitgem eliminar el el bloc, l'arrastrem fins a la icona de la paperera que trobem a la part superior. També ho podem fer amb les opcions que ens brinda si fem clic dret al seu damunt.  Tots els blocs es poden traslladar fàcilment arrossegant-los amb el ratolí i, fins i tot, moure de webmix en webmix.

Quan ja tenim confeccionat un webmix amb un grapat d'enllaços interessants el podem compartir amb tothom o amb qui desitgem. Sols hem de prémer sobre la icona SHARE  i decidir la millor manera de fer-ho. Gràcies a que tothom sol compartir, també podem importar webmixes confeccionats per altres persones i decidir si el mantenim blocat amb les seues actualitzacions o el desbloquem per fer-lo nostre i continuar configurant-lo segons els nostres interessos.

D'altra banda, tenim un buscador per trobar enllaços, webmixes i perfils de Symbaloo. I també les opcions de configuració del nostre perfil i compte en la plataforma.

Per últim, podem configurar Symbaloo en el navegador com la pàgina d'inici per facilitar-nos encara més l'accés als enllaços que hem creat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Vols comentar l'entrada?